Muşchi de porc în aluat

8 aprilie 2016   Mese festive

O bucată de carne bine pregătită într-un aluat special.

Ingrediente (1 tavă)

1 kg muşchi de porc 2 linguri ulei 200 g bacon 8 felii carne afumată 2-3 cartofi salată verde 1 ou sare piper pătrunjel 150 g caşcaval felii 1 foaie aluat foitaj chimen sare grunjoasă 2 ouă rozmarin 1 pahar vin alb

Mod de preparare

Speli carnea, o condimentezi cu sare, piper şi rozmarin şi o pui într-o tavă în care torni uleiul şi vinul. Laşi 20-30 de minute în cuptorul preîncălzit, la foc mediu.

Între timp, fierbi cartofii pe care apoi îi tai, toci baconul, feliezi caşcavalul şi rupi în bucăţi mici salata. Toci pătrunjelul.

Decongelezi foitajul. Amesteci ouăle cu baconul, salata şi pătrunjelul. Ungi foaia de aluat cu puţin ulei, întinzi feliile de carne afumată, apoi, aşezi peste, pe cele de caşcaval şi întinzi compoziţia de ou.

Aşezi muşchiul şi rulezi, îmbrăcându-l cu aluat, punând din loc în loc şi bucăţi de cartofi. După ce ai îmbrăcat carnea în aluat, presari cu chimen şi sare grunjoasă şi dai la cuptor până se rumeneşte.

foto: profimedia

Mai multe