Muşchi de porc în stil mediteranean

17 aprilie 2014   Mese festive

Nu e miel, deşi poate că v-aţi fi aşteptat la o reţetă cu carne de miel. Dar ne-am gândit să vă oferim o variantă la aceasta şi anume un muşchi de porc umplut cu verdeţuri, reţetă preparată în stil mediteranean. Astfel, poate fi vedeta zilei de Paşte, sau a unei cine cu prietenii sau, de ce nu, cu familia.

Ingrediente:

1 muşchi de porc (până într-un kilogram)

Pentru umplutură:

1 linguriţă ulei de măsline 3 căţei de usturoi piper roşu 5 mâini de frunze de spanac (spanac tânăr de preferat) sare cam 6-7 roşii uscatec în ulei, tăiate 100 g brânză feta

Pentru sosul care-l va „îmbrăca“:

un sfert de cană de oţet balsamic

2 linguri de ulei de măsline

2 linguriţe muştar

1 lingură rozmarin, tocat

1 lingură oregano, tocat

1 linguriţă zeamă de lămâie

3 căţei usturoi, pisat

1 linguriţă sare

jumătate linguriţă piper negru

Mod de preparare:

Adună toate ingredientele pe lângă tine, măsăoară cantităţile şi încinge cuptorul. Începe să pregăteşti umplutura: încinge uleiul într-o tigaie mică la flacără medie. Adaugă piperul roşu (întreg sau fulgi) şi usturoiul. Sotează timp de jumătate de minut. Acum pune spanacul şi permite-i să se înmoaie, cam 2-3 minute. Presară sare, apoi dai la o parte de pe foc.

Pune amestecul de spanac într-un prosop de hârtie şi strânge cu blândeţe (ai grijă, e fierbinte!) pentru a elimina excesul de zeamă, apoi pune-l într-un bol unde îl vei amesteca împreună cu roşiile şi brânza feta. Dă deoparte şi pregăteşte toppingul, „îmbrăcămintea“: amestecă oţetul balsamic, uleiul, muştarul, ierburile, zeama de lămâie, usturoiul, sarea şi piperul.

E momentul să pregăteşti carnea pentru marea călătorie în cuptor: taie muşchiul pe lungime, pe jumătate, dar nu până la capăt. Întinde bine bucata de carne şi aşază pe mijloc amestecul de spanac. Apoi coase pe margine în 3-4 locuri.

Pune muşchiul de porc într-o tavă tapetată şi toarnă toppingul şi acoperă bine carnea pe toată suprafaţa. Lasă muşchiul să se rumenească timp de un sfert de oră şi poţi da temperatura mai mică, lăsând carnea în cuptor pentru încă 20-30 de minute. dacă ai untermometru este şi mai bine, pentru că vei lasă muşchiul la copt până când va indica 145 de grade.

Lasă carnea să-şi revină niţel şi apoi tai felii şi serveşti.

Sursa: neighborfoodblog.com

Mai multe