Muşchi de vită cu ardei gras în trei culori

8 iunie 2016   Mese festive

O cină romantică, ar fi mai săracă fără o friptură din acest muşchi de vită cu ardei gras în trei culori.

Ingrediente (3-4 porţii) 600 g muşchi de vită sare piper măcinat grosier

Pentru garnitură

2 ardei roşii

2 ardei verzi

2 ardei galbeni

unt

sare

10 ciuperci

frunze de ceapă verde, pentru decor

Mod de preparare

Speli muşchiul, îl ştergi pe şerveţele de bucătărie şi îl tai bucăţi potrivit de mari. Cureţi ardeii şi ciupercile, apoi le tai rondele. Căleşti în unt până se înmoaie. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Pui legumele într-un vas şi acoperi cu un capac.

Încingi bine grătarul şi frigi muşchiul câteva minute pe toate cele patru laturi. Dacă vrei să fie mai bine făcut, după ce l-ai fript, îl pui într-un vas

şi îl dai la cuptor pentru cel mult 10 minute. Considerat a fi regina cărnurilor, dacă este prea mult gătit muşchiul de vită se întăreşte şi îşi

pierde gustul.

Îl scoţi, îl dai cu sare după gust şi presari pe el piper mozaic proaspăt măcinat.Serveşti muşchiul cu frunze de ceapă verde, garnitură de ardei gras şi ciuperci călite.

Mai multe