Negresă cu ciocolată, fără gluten

17 mai 2017   Mese festive

Dacă ai intoleranţă la gluten sau pur şi simplu îţi doreşti un desert sănătos, încearcă negresa cu ciocolată pe care ţi-o propunem astăzi, al cărei gust te va cuceri cu siguranţă.

Ingrediente

225 g ciocolată neagră

140 g unt, cubuleţe

4 ouă

225 g zahăr pudră

100 g făină fără gluten

1 praf de copt

10 g pudră de cacao

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 180 °C. Topeşti 170 g ciocolată cu untul, pe baie de aburi. Tai restul în bucăţele şi dai deoparte. Baţi oul cu zahărul. Încorporezi ciocolata topită şi pudra de cacao. Adaugi restul de ciocolată mărunţită.

Torni conţinutul într-o tavă şi dai la cuptor, 20 de minute. Presari extra pudră de cacao, dacă doreşti. Serveşti după ce s-a răcit puţin.

Sursa https://realfood.tesco.com

Mai multe