Negresă cu glazură de cacao
Prăjiturile cu ciocolată vor fi mereu în topul preferinţelor culinare. Învaţă cum să prepari o o negresă cu glazură de cacao.
De ce ai nevoie pentru negresa cu cremă de cacao
500 g făină
250 g zahăr
200 g unt
1 praf de sare
4 linguri cacao
250 ml apă fierbinte
½ cană smântână
2 ouă
1 praf de copt
1 lingură esenţă de vanilie
Pentru glazură
150 g unt
4 linguri cacao
6 linguri lapte
1 lingură esenţă de vanilie
100 g zahăr pudră
Cum se prepară negresa cu glazură de cacao
Dă drumul la cuptor şi pune într-o tavă hârtie de copt. Amestecă în castron, făina, zahărul şi sarea. Topeşte într-o cratiţă untul, adaugă cacaua şi apa şi amestecă. Lasă să clocotească 30 de secunde. Toarnă amestecul peste făină, încorporează smântâna, ouăle bătute, praful de copt şi vanilia. Pune compoziţia în tavă şi dă-o la cuptor pentru 20 de minute.
Pentru glazură, topeşte untul, adaugă laptele, vanilia şi zahărul pudră. După ce s-au omogenizat, toarnp glazura peste prăjitură.
Sursa foto http://www.feedyoursoul2.com