Negresă cu pere. Reţetă simplă

21 ianuarie 2015   Mese festive

Cine ar refuza un desert cu multă ciocolată şi cu fructe, cum ar fi această negresă cu pere? Cu o istorie de 200 de ani, tableta de ciocolată este unul dintre cele mai folosite ingrediente, înnobilând orice prăjitură.

Ingrediente pentru negresă cu pere

200 g ciocolată neagră 200 g unt topit 5 ouă 175 g făină 1 lingură praf de copt 100 g zahăr 1 praf de sare 2 pere

Mod de preparare pentru negresă cu fructe

Topeşti ciocolata şi o amesteci cu untul. Mixezi ouăle cu zahărul până capătă o consistenţă cremoasă şi le combini cu ciocolata. Încorporezi făina, praful de copt şi praful de sare. Aşezi hârtie de copt într-o tavă şi torni compoziţia. O dai la cuptor aproximativ 20 de minute. Între timp, descojeşti perele, le îndepărtezi cotorul şi căsuţa cu seminţe şi le tai cubuleţe. Scoţi tava de la cuptor, aşezi perele şi dai din nou tava la cuptor până când negresa cu pere trece testul scobitorii.

sursa foto: Stockfood

Mai multe