Negresă cu sos caramel

22 septembrie 2015   Mese festive

Ai încercat până acum această combinaţie? Află cum se prepară negresa cu sos caramel.

De ce ai nevoie pentru negresă cu sos caramel

100 g unt

100 g cacao

2 ouă

250 g zahăr brun

1 lingură esenţă de vanilie

1 praf de sare

100 g făină

2 linguriţe cafea

Pentru sos

150 g zahăr

50 ml apă

50 g unt

Cum se prepară negresă cu sos caramel

Dă drumul la cuptor. Topeşte untul şi amestecă-l cu pudra de cacao. Dă deoparte şi lasă la răcorit. Bate ouăle cu zahăr, adaugă esenţa de vanilie şi la final încorporează untul răcit. Pune un praf de sare, cafeaua şi făina în ploaie. Toarnă compoziţia într-o tavă cu hârtie de copt şi dă-o la cuptor până trece testul scobitorii.

Între timp prepară sosul. Topeşte zahărul, iar după ce este uşor arămiu îl dai deoparte şi pui apa şi untul. Amestecă şi toarnă peste prăjitură, după ce o scoţi din cuptor.

Sursa foto http://www.sprinkledwithjules.com

http://www.sprinkledwithjules.com

Mai multe