Orez cu turmeric, un deliciu de post cu lapte de cocos

28 februarie 2017   Mese festive

Bucură-te de un preparat delicios şi sănătos, perfect în zilele de post. Orezul brun este fiert la foc mic, în laptele de cocos asezonat cu tot felul de condimente, cu ceapă, usturoi şi cimbru.

Orez cu turmeric şi lapte de cocos – Ingrediente

380 g orez brun (Basmati), spălat şi scurs de apă 1 lingură ulei de cocos (sau alt tip de ulei vegetal) 1 ceapă mică, tocată fin 2 căţei de usturoi, mărunţiţi 1 linguriţă turmeric pudră 2 cepe verzi, tocate 2 crenguţe de cimbru 1 morcov, făcut cubuleţe 450 ml lapte de cocos, de la conservă 500 ml apă sau supă de legume ¼ linguriţă piper roşu, opţional sare grunjoasă, după gust 1 legătură coriandru sau pătrunjel, tocat zeamă de lămâie verde, pentru servire

Orez cu turmeric şi lapte de cocos – Mod de preparare

Încingi uleiul într-o tigaie încăpătoare, la foc mediu, şi căleşti ceapa şi usturoiul aproximativ 3 minute, până când devin sticloase. Adaugi turmericul, ceapa verde, cimbrul, morcovul şi mai ţii pe foc un minut, amestecând constant. Adaugi orezul şi amesteci până când se acoperă complet şi devine galben. Torni laptele de cocos, apa (sau supa de legume) şi condimentezi cu sare şi cu piper roşu.

Laşi să dea în clocot, acoperi tigaia şi laşi orezul să scadă, la foc mic, 50 de minute sau până se înmoaie boabele. Iei de pe foc şi mai ţii orezul acoperit 10 minute. Îl amesteci cu o furculiţă, ca să se afâneze , adaugi coriandrul sau pătrunjelul tocat şi storci zeama de la o limetă.

Sursa + foto: healthiersteps.com

healthiersteps.com

Mai multe