Ouă de prepeliţă murate
Jamie Oliver te învaţă cum să prepari această delicatesă. Poate nu ai mai încercat preparatul, dar ouăle de prepeliţă sunt delicioase atunci când sunt murate.
Ingrediente (1 borcan mare)
24 de ouă de prepeliţă 2 cepe normale sau şalote (ceapă franţuzească) 120 ml oţet alb 60 ml vin alb sec ¼ linguriţă seminţe de ţelină ¼ linguriţă anason 8 cuişoare 2 foi de dafin ½ linguriţă seminţe de fenicul ½ linguriţă piper boabe ½ linguriţă seminţe de coriandru ½ linguriţă boia ½ linguriţă sare grunjoasă
Mod de preparare
Fierbi şi cureţi ouăle de prepeliţă. Cureţi şi tai ceapa rondele. Combini toate ingredientele, mai puţin ouăle, într-o cratiţă şi o pui la foc mediu. Dai în clocot compoziţia, apoi fierbi la foc mic 2-3 minute. Laşi să se răcească.
Aşezi ouăle fierte într-un borcan de sticlă sterilizat în prealabil şi torni peste ouă compoziţia din condimente şi oţet. Laşi la marinat cel puţin 24 de ore în frigider, înainte de servire.
Sursa + foto: jamieoliver.com
De ce sunt mai bune ouăle de prepeliţă decât cele de găină
De ce sunt mai bune ouăle de prepeliţă decât cele de găină
Cum ţii cura cu ouă de prepeliţă şi la ce ajută
Cum ţii cura cu ouă de prepeliţă şi la ce ajută
Chiftele la cuptor cu ouă de prepeliţă
Chiftele la cuptor cu ouă de prepeliţă
Cuiburi cu ouă de prepeliţă (pentru persoanele cu colesterol mărit)
Cuiburi cu ouă de prepeliţă (pentru persoanele cu colesterol mărit)
Salată de cartofi şi ouă de prepeliţă
Salată de cartofi şi ouă de prepeliţă
Salată de pui cu ouă de prepeliţă