Pacheţele de primăvară cu creveţi

2 octombrie 2015   Mese festive

Bunătăţile din bucătăria asiatică au început să fie pe gustul românilor. Cum nu găsim toate ingredientele, e mai greu să-i descifrăm secretele. Câteva reţete mai la îndemână, cum este aceasta, putem încerca însă.

Ingrediente

1 morcov mic ras 8-9 creveţi decojiţi şi tocaţi 200 g carne de porc 1 ou 1 ceapă mică tocată fin 2 linguri ulei 2 linguriţe ghimbir proaspăt ras 2 căţei de usturoi pătrunjel verde sare ulei pentru prăjit foi de plăcintă din făină de orez (din magazinele asiatice) sau foi de plăcintă

sos Hoisin de arahide (gata preparat) sau sos de chilli

Mod de preparare

Sotezi ceapa, morcovul şi ghimbirul în ulei bine încins circa 4 minute, la foc iute, amestecând permanent până se înmoaie. Adaugi usturoiul zdrobit, creveţii mărunţiţi, carnea de porc tăiată cubuleţe foarte mici şi continui sotarea până scade zeama şi carnea este bine pătrunsă. Dai compoziţia deoparte de pe foc, pui puţin pătrunjel verde, sărezi după gust şi o laşi să se răcească.

Dacă foloseşti foi originale din făină de orez, le opăreşti, pe rând, în apă fiartă, doar atât cât este necesar ca să devină flexibile, le scoţi pe un platou cu spumiera şi le laşi acoperite cu un prosop umed până sunt toate gata.Umpli fiecare foaie cu o lingură de umplutură, apoi împachetezi sub formă de rulou şi ungi capătul foii cu ou bătut ca să se lipească. Procedezi la fel cu toate foile până se epuizează umplutura.

Prăjeşti rulorile în ulei bine încins, având grijă să nu fie prea multe în tigaie, pentru a se coace şi rumeni cât mai bine. Le scoţi pe prosoape de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime şi le serveşti cu sos Hoisin de arahide (sau de chilli picant) alături.

Mai multe