Paella cu carne de porc

13 aprilie 2018   Mese festive

Pentru această reţetă de paella cu carne de porc, o reţetă tradiţională spaniolă, ai nevoie şi de puţin cardamom. Venite din îndepărtatat Indie, seminţele verzi şi negre de cardamom parfumează de secole mâncărurile şi deserturile asiatice cu aroma lor uşor mentolată. Există două tipuri de cardamom: cel verde, care are un gust acrişor şi care este utilizat doar pentru deserturi şi cel negru, care este prăjit pe foc, are un gust fin de afumătură şi este utilizat pentru aromatizarea marinatelor şi a sosurilor pentru carne.

Paella cu carne de porc - Ingrediente (3 porţii)

200 g orez basmati 1 ardei gras roşu 1 ardei gras verde 2 roşii 2-3 căţei de usturoi 100 ml ulei 1 praf de cardamom 1 praf de boia dulce 1 ardei iute 1 praf de sare 400 g carne de porc 2-3 oase de porc 1 l apă

Paella cu carne de porc - Mod de preparare

Fierbi oasele, acoperite, 15 minute în apă cu puţină sare. Dai deoparte şi laşi la răcorit, strecori şi păstrezi supa. Tai carnea cubuleţe şi o prăjeşti într-o tigaie adâncă, amestecând constant, pentru a se rumeni pe toate părţile. Când este gata, o scoţi pe un şervet absorbant pentru a îndepărta excesul de grăsime.

Pui în uleiul rămas usturoiul pisat, laşi 1 minut, şi apoi ardeii tăiaţi cât mai mărunt. După ce s-au rumenit, adaugi roşiile tăiate. Când s-a evaporat lichidul, răstorni orezul spălat şi-l laşi până devine sticlos, amestecând constant. Presari cardamomul şi boiaua şi torni ¾ din supa de carne.

Amesteci şi laşi să fiarbă 15 minute, la foc moderat. Adaugi carnea de porc, guşti şi, dacă e cazul, sărezi şi torni restul de supă. Mai laşi pe foc 7-8 minute, până se înmoaie orezul. Acoperi şi mai ţii cel puţin 10 minute. Serveşti paella călduţă.

Mai multe