Pâine cu morcovi
29 octombrie 2013
Mese festive
În bucătărie trebuie să folosim imaginaţia şi creativitatea. Cu puţin curaj, facem o pâine cu morcovi delicioasa! Încearcă reţeta şi spune-ne cum ţi-a ieşit.
Ingrediente: 500g făină 30g drojdie 250ml lapte unt 300g morcovi zahăr ulei sare
Se amestecă făina cu sarea. Drogdia se înmoaie în puţin lapte cald şi se adaugă în făină. Adăugaţi pe rând untul înmuiat şi restul de lapte până faceţi un aluat omogen. Curăţati morcovii şi îi radeţi, apoi îi puneţi în aluat. Lăsaţi aluatul să crească. După ce a crescut, se frământă din nou, apoi îl puneţi într-o tavă de cozonac sau chec. Daţi la cuptor aproximativ 50 de minute.
Se lasă aceasta pâine cu morcovi la răcit, apoi o serviţi!
Dificultate medie
5 porţii
Timp de preparare: 3h