Pâine cu scorţişoară şi ciocolată

5 mai 2017   Mese festive

Pâinea se poate transforma într-un desert apetisant atunci când o combini cu scorţişoară şi ciocolată, ajutându-te de reţeta pe care ţi-o propunem astăzi!

Ingrediente

450 g aluat de pâine

pâine

120 g fulgi de ciocolată

70 g zahăr

scorţişoară măcinată, după gust

60 g unt

1 praf de sare

esenţă de vanilie, după gust

zahăr pudră, opţional

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 170°C.  Întinzi aluatul şi îl împarţi în 12 pătrate. Într-un bol, amesteci fulgii de ciocolată, zahărul şi scorţişoara. Separat, combini untul, praful de sare şi vanilia, apoi ungi fiecare formă cu amestecul. Presari fulgii de ciocolată.

Tai formele în jumătate, le închizi, apoi le uneşti, pentru a forma o pâine. Laşi aluatul să crească, acoperit, timp de 1 oră. Aşezi într-o tavă de cozonac şi dai la cuptor, aproximativ 40-45 de minute. Serveşti cu zahăr pudră.

Sursa: http://rasamalaysia.com

http://rasamalaysia.com

Mai multe