Pâine cu scorţişoară şi ciocolată
Pâinea se poate transforma într-un desert apetisant atunci când o combini cu scorţişoară şi ciocolată, ajutându-te de reţeta pe care ţi-o propunem astăzi!
Ingrediente
450 g aluat de pâine
120 g fulgi de ciocolată
70 g zahăr
scorţişoară măcinată, după gust
60 g unt
1 praf de sare
esenţă de vanilie, după gust
zahăr pudră, opţional
Mod de preparare
Încălzeşti cuptorul la 170°C. Întinzi aluatul şi îl împarţi în 12 pătrate. Într-un bol, amesteci fulgii de ciocolată, zahărul şi scorţişoara. Separat, combini untul, praful de sare şi vanilia, apoi ungi fiecare formă cu amestecul. Presari fulgii de ciocolată.
Tai formele în jumătate, le închizi, apoi le uneşti, pentru a forma o pâine. Laşi aluatul să crească, acoperit, timp de 1 oră. Aşezi într-o tavă de cozonac şi dai la cuptor, aproximativ 40-45 de minute. Serveşti cu zahăr pudră.
Sursa: http://rasamalaysia.com