Pâine de casă cu ceapă şi cartofi
10 septembrie 2015
Mese festive
Mirosul de pâine coaptăm prospăt scoasă din cuptor îţi va inunda casa, iar aroma de ceapă şi cartofi te va face să-ţi fie greu să te opreşti la o singură felie.
De ce ai nevoie pentru pâine de casă cu ceapă şi cartofi
500 g făină
1 lingură praf de copt
¾ linguri sare
1 lingură zahăr
2 ouă
2 linguri unt
200 ml smântână
100 ml lapte
200 g ceapă tocată
200 g cartofi fierţi zdrobiţi
1 lingură rozmarin
Cum se prepară pâine de casă cu ceapă şi cartofi
Dă drumul la cuptor. Combină într-un vas făina, praful de copt, sarea şi zahărul. În alt vas bate ouăle, pe care le amesteci cu untul topit, smântâna şi laptele. Pune peste ouă ceapa tocată şi rozmarinul. Toarnă compoziţia de ouă şi cartofii peste făină şi frământă până obţii un aluat omogen. Dă o formă rotundă aluatului şi aşază-l în tavă. Ţii la cuptor până ce pâinea devine aurie.