Pâine de casă cu ceapă şi cartofi

10 septembrie 2015   Mese festive

Mirosul de pâine coaptăm prospăt scoasă din cuptor îţi va inunda casa, iar aroma de ceapă şi cartofi te va face să-ţi fie greu să te opreşti la o singură felie.

De ce ai nevoie pentru pâine de casă cu ceapă şi cartofi

500 g făină

1 lingură praf de copt

¾ linguri sare

1 lingură zahăr

2 ouă

2 linguri unt

200 ml smântână

100 ml lapte

200 g ceapă tocată

200 g cartofi fierţi zdrobiţi

1 lingură rozmarin

Cum se prepară pâine de casă cu ceapă şi cartofi

Dă drumul la cuptor. Combină într-un vas făina, praful de copt, sarea şi zahărul. În alt vas bate ouăle, pe care le amesteci cu untul topit, smântâna şi laptele. Pune peste ouă ceapa tocată şi rozmarinul. Toarnă compoziţia de ouă şi cartofii peste făină şi frământă până obţii un aluat omogen. Dă o formă rotundă aluatului şi aşază-l în tavă. Ţii la cuptor până ce pâinea devine aurie.

Mai multe