Panna Cotta cu portocale roşii

26 ianuarie 2015   Mese festive

Acest desert de inspiraţie italiană va fi cireaşa de pe tort al unei mese cu adevărat speciale.

Ai nevoie de

300 g frişcă

150 g ciocolată albă

30 g zahăr

2 linguri zahăr

1 lingură esenţă de vanilie

1 lingură apă fierbinte

1 lingură gelatină

120 g iaurt grecesc

2 portocale roşii

Mixează frişca cu ciocolata albă, zahărul şi vanilia într-o cratiţă pe foc mic. Amestecă până se topeşte ciocolata, după care dă deoparte. Dizolvă gelatină în apă călduţă, adaugă crema anterioară şi aşteaptă 15 minute. Încorporează iaurtul şi pune crema în patru pahare. Dă-le la frigider pentru măcar 5 ore. Înainte să serveşti taie portocalele felii şi pune-le într-o tigaie împreună cu cele 2 linguri de zahăr. Lasă să fiarbă aproximativ 2 minute. Aşteaptă să se răcească şi pune toppingul peste panna cotta din pahare.

Sursa foto http://www.fine-fresh-food.com

http://www.fine-fresh-food.com

Mai multe