Parfait cu căpşuni şi afine. Desert fără coacere

8 iulie 2016   Mese festive

Ţi-am pregătit o reţetă simplă şi rapidă pentru ca tu să obţii un desert fără coacere pe care să-l serveşti la ocaziile speciale. Acest parfait cu căpşuni şi afine nu necesită coacere, iar avantajul este că poţi profita de fructele de sezon.

Parfait cu căpşuni şi afine - Ingrediente (4 porţii)

120 ml (plus 2 linguri) smântănă grasă pentru frişcă, rece 5 linguri zahăr pudră 2 linguriţe esenţă vanilie 230 g cremă de brânză proaspătă 230 g brânză mascarpone 12 căpşuni proaspete, feliate 240 g afine proaspete

Parfait cu căpşuni şi afine - Mod de preparare

Mai întâi prepari frişca. Pui smântâna grasă (de la frigider) într-un bol şi o amesteci cu mixerul, adaugi 2 linguri de zahăr pudră şi 1 linguriţă de esenţă de vanilie. Baţi la viteză medie, până obţii o spumă tare, câteva minute. Când e gata, torni grişca într-un poş.

Speli bolul mixerului electric, apoi adaugi restul de smântână grasă, crema de brânză din comerţ, brânza mascarpone şi restul de zahăr pudră. Mixezi toate ingredientele la viteză medie, până obţii o spumă pufoasă.

Cum asamblezi parfait-ul: adaugi aproape ¼ din compoziţia cu brânză pe fundul celor 4 pahare din sticlă. Apoi feliezi 8 căpşuni şi adaugi 2 dintre ele în fiecare pahar. Pui un alt strat din compoziţia cu brânză şi mascarpone, peste el aşezi afinele. La final, adaugi frişca şi câteva căpşuni întregi pentru decor. Dai la rece acest parfait cu căpşuni şi afine, înainte de servire.

Sursa + foto: thekittchen.com

Parfe cu căpşuni şi coacăze

Parfe cu căpşuni şi coacăze

FOTO Parfe cu fructe şi lichior

FOTO Parfe cu fructe şi lichior

Mai multe