Pască cu brânză şi stafide

18 aprilie 2019   Mese festive

Îţi prezentăm o reţetă de pască delicioasă cu brânză şi stafide pe care musafirii tăi o vor face să dispară într-o clipită. Preparată în ajunul Învierii, pasca se coace în Joia Mare sau în Sâmbăta Mare.

Ingrediente pentru pasca cu brânză şi stafide

500 g făină 150 g unt 2 ouă 200 ml lapte 50 ml ulei 25 g drojdie proaspătă  100 g zahăr 1 plic zahăr vanilinat  1 praf de sare

Pentru umplutură

200 g brânză de vaci

750 g smântână

50 g făină

3 albuşuri

5 gălbenuşuri

1 plic zahăr vanilinat 

150 g zahăr

150 g stafide aurii 

1 praf de sare

Pentru decor

200 g dulceaţă de vişine

frunze de mentă

Mod de preparare pască cu brânză şi stafide

 Dizolvi drojdia proaspătă în 100 ml de lapte călduţ. Adaugi o linguriţă de zahăr şi o lingură de făină şi laşi maiaua deoparte 30 de minute.

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile le baţi spumă, apoi adaugi gălbenuşurile, zahărul rămas, sarea, zahărul vanilinat, restul de lapte şi uleiul.

Separat, într-un vas adânc, cerni făina. În mijlocul ei faci o adâncitură unde torni maiaua şi compoziţia de ouă. Frămânţi aluatul aproximativ 15 minute.

În tot acest timp, încorporezi untul topit. Acoperi cu un prosop vasul în care este aluatul şi-l laşi la loc cald o oră, până îşi dublează volumul.

Pentru umplutură, stafidele aurii le pui la hidratat în apă călduţă.

Albuşurile le baţi spumă împreună cu sarea, iar gălbenuşurile cu cele două tipuri de zahăr. Adaugi făina, brânza, smântâna, spuma de albuşuri şi stafidele aurii hidratate. Amesteci bine până obţii o cremă.

Aluatul dospit îl împarţi în două. Fiecare bucată o întinzi pe câte o tavă tapetată, inclusiv pe margini.

Peste aluat torni crema de brânză. Le coci câte 40-50 de minute la 180 °C. După ce s-au răcit, le decorezi cu dulceaţă de vişine şi cu frunze de mentă. 

Mai multe