Pască cu brânză şi stafide
Orice masă de Paşti este mai săracă fără o bucată de pască cu brânză şi stafide. Nu se prepară deloc e greu şi este o prăjitură foarte delicioasă. Desertul pentru Sfintele sărbători pascale, ţi-l poţi asigura preparând acest desert.
Pască cu brânză şi stafide - Ingrediente (1 tavă)
Pentru aluat 250 g făină 125 g unt 1 praf sare 2 linguri apă 30 g zahăr 1 gălbenuş
700 g brânză de vaci
4 linguri ulei
300 g zahăr
3 ouă
40 g amidon
150 g stafide
200 g zahăr pudră
Pască cu brânză şi stafide - Mod de preparare
Pentru blat, amesteci făina cu sarea şi zahărul. Apoi adaugi untul tăiat bucăţele sau dat prin răzătoare, gălbenuşul, apa şi amesteci până obţii un aluat sfărâmicios pe care-l înveleşti în folie alimentară şi-l dai la frigider 30 de minute.
Între timp, pregăteşti umplutura. Separi ouăle, iar gălbenuşurile le mixezi cu zahărul, amidonul, uleiul şi brânza. La final, adaugi stafidele.
Aluatul rece îl întinzi pe o tavă cu pereţii înalţi şi detaşabili şi-l acoperi cu albuşurile bătute spumă în prealabil. Deasupra torni compoziţia de brânză şi baţi uşor tava pentru a se aşeza frumos umplutura. Dai tava 50 de minute la cuptorul preîncălzit, până se rumeneşte. Când este gata, laşi pasca să se răcească în cuptor. O serveşti presărată cu zahăr pudră.