Pască cu brânză şi stafide

25 martie 2016   Mese festive

Pentru catolici, e Vinerea Mare! Ouă roşii, carne de miel şi tradiţionala pască cu brânză şi stafide, atmosferă de sărbătoare şi multă, multă credinţă – aşa arată Paştele Catolic, care anul acesta este sărbătorit în această duminică. Gospodinele pregătesc multe bunătăţi pentru masa pascală, iar copiii abia aşteaptă să caute ouăle aduse de Iepuraşul Magic. Tradiţia, care vine din Germania, spune că dacă cei mici au fost cuminţi vor primi, de la iepuraş, un coşuleţ plin cu ouă frumos colorateAtenţie! Nu mişti tava şi nu dechizi uşa la cuptor timp de 20 de minute. Este gata când este rumenită frumos pe deasupra.

Pască cu brânză şi stafide - Ingrediente (1 tavă)

Pentru aluat ½ pachet praf de copt 1 linguriţă zeamă de lămâie 2 linguri cu vârf de unt 3 linguri pline cu făină 2 linguri de zahăr pudră 1 ou

1 kg brânză de vaci

3 linguri de smântână

250 g zahăr

3 ouă

½ praf de copt

4 linguri de făină

1 mână de stafide

1 ou pentru uns pe deasupra

Pască cu brânză şi stafide - Mod de preparare

Pentru aluat stingi praful de copt cu o linguriţă de zeamă de lămâie. Separat, tai untul, cerni făina peste el şi amesteci între degete până când obţii un amestec nisipos. Adaugi zahărul, praful de copt stins, oul bătut şi frămânţi până se încorporează toate ingredientele. Laşi să se odihnească.

Pentru umplutură, pui în brânza de vaci smântâna, amesteci cu zahărul, 3 gălbenuşuri bătute, praful de copt stins cu zeamă de lămâie, făina şi o mână de stafide. Amesteci până când compoziţia devine omogenă. Baţi spumă cele 3 albuşuri şi le încorporezi în compoziţia de brânză.

Separat, pregăteşti forma de tort, de mărime potrivită, unsă şi tapetată cu făină. Întinzi cu un sucitor foaia şi o aşezi în tavă, torni amestecul de brânză, pui pe deasupra un ou bătut şi dai la cuptor.

Mai multe