Paste cu creveţi şi pesto cu spanac
Pentru o cină rapidă, sănătoasă şi gustoasă, prepară paste cu creveţi şi pesto cu spanac.
Ingrediente pentru paste cu creveţi şi pesto:
Pentru pesto:
2 căni spanac proaspăt
1 cană frunze de busuioc verde
1/2 cană frunze de pătrunjel verde
1/2 cană roşii prunişoare tocate
6 linguri de nuci prăjite zdrobite
2 linguriţe zeamă proaspătă de lămâie
1/3 cană parmezan ras
sare, după gust
piper negru după gust
1 căţel de usturoi, tocat
2 linguri ulei de măsline
Pentru paste:
225 g penne integrale
1 lingură ulei
1 lingură unt nesărat
450 g creveţi, curăţaţi
1/4 linguriţă piper roşu măcinat
1/4 linguriţă piper negru
1/2 cană roşii cherries tăiate jumătăţi
sare, după gust
Cum prepari paste cu creveţi şi pesto:
Pentru a prepara pesto, pui la fiert apă într-o cratiţă. Adaugi spanacul şi busuiocul şi ţii 20 secunde. Le scoţi într-un castron cu apă rece şi le laşi să stea 30 secunde. Scurgi şi usuci cu şerveţele de hârtie.
Pui pătrunjelul şi următoarele 7 ingrediente (până la usturoi) într-un robot de bucătărie şi procesezi până s-au tocat fin. Adaugi amestecul de spanac şi busuioc şi 2 linguri de ulei şi procesezi pentru a se combina. Pui pesto într-un bol.
Pentru a prepara pastele, le fierbi conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Le scurgi cu strecurătoarea şi păstrezi 3/4 cană din apa în care au fiert.
Într-o cratiţă mare, încălzeşti la foc mediu 1 lingură de ulei şi adaugi untul. Presari creveţii cu piper roşu şi negru, după gust, îi adaugi în cratiţă şi-i sotezi 1-2 minute, pe fiecare parte sau până s-au pătruns, apoi îi scoţi din cratiţă. Adaugi pastele şi 3/4 cană din apa în care au fiert şi-i ţii pe foc 1 minut. Adaugi pesto, creveţii, roşiile cherry şi sare, după gust.
Sursă: http://www.cookinglight.com