Paste cu creveţi şi pesto cu spanac

11 mai 2018   Mese festive

Pentru  o cină rapidă, sănătoasă şi gustoasă, prepară paste cu creveţi şi pesto cu spanac.

Ingrediente pentru paste cu creveţi şi pesto:

Pentru pesto:

2 căni spanac proaspăt

1 cană frunze de busuioc verde

1/2 cană frunze de pătrunjel verde

1/2 cană roşii prunişoare tocate

6 linguri de nuci prăjite zdrobite

2 linguriţe zeamă proaspătă de lămâie

1/3 cană parmezan ras

sare, după gust

piper negru după gust

1 căţel de usturoi, tocat

2 linguri ulei de măsline

Pentru paste:

225 g penne integrale

1 lingură ulei

1 lingură unt nesărat

450 g creveţi, curăţaţi

1/4 linguriţă piper roşu măcinat

1/4 linguriţă piper negru

1/2 cană roşii cherries tăiate jumătăţi

sare, după gust

Cum prepari paste cu creveţi şi pesto:

Pentru a prepara pesto, pui la fiert apă într-o cratiţă. Adaugi spanacul şi busuiocul şi ţii 20 secunde. Le scoţi într-un castron cu apă rece şi le laşi să stea 30 secunde. Scurgi şi usuci cu şerveţele de hârtie.

Pui pătrunjelul şi următoarele 7 ingrediente (până la usturoi) într-un robot de bucătărie şi procesezi până s-au tocat fin. Adaugi amestecul de spanac şi busuioc şi 2 linguri de ulei şi procesezi pentru a se combina. Pui pesto într-un bol.

Pentru a prepara pastele, le fierbi conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Le scurgi cu strecurătoarea şi păstrezi 3/4 cană din apa în care au fiert.

Într-o cratiţă mare, încălzeşti la foc mediu 1 lingură de ulei şi adaugi untul. Presari creveţii cu piper roşu şi negru, după gust, îi adaugi în cratiţă şi-i sotezi 1-2 minute, pe fiecare parte sau până s-au pătruns, apoi îi scoţi din cratiţă. Adaugi pastele şi 3/4 cană din apa în care au fiert şi-i ţii pe foc 1 minut. Adaugi pesto, creveţii, roşiile cherry şi sare, după gust.

Sursă: http://www.cookinglight.com

 

Mai multe