Paste cu creveţi şi sos de nectarine şi roşii FOTO

6 iunie 2016   Mese festive

La ocaziile deosebite, impresionează-ţi prietenii şi familia cu un preparat special: paste cu creveţi şi sos de nectarine şi roşii. Este o reţetă simplă şi uşor de preparat, iar toată lumea de la masă va fi impresionată de această combinaţie inedită de ingrediente.

Paste cu creveţi şi sos de nectarine şi roşii – Ingrediente (2 porţii)

300-400 g paste (macaroane) 250 g creveţi 5 roşii mari 2 nectarine 1 căţel usturoi 10 frunze busuioc sare piper ulei vegetal, pentru prăjit ulei de măsline, pentru servire

Paste cu creveţi şi sos de nectarine şi roşii – Mod de preparare

Fierbi pastele într-o cratiţă mare, conform indicaţiilor de pe pachet, aproximativ 8-10 minute. Le scurgi şi le laşi deoparte.

Între timp, dai roşiile prin răzătoarea cea mare, înlături cojile şi codiţele.

Dai nectarinele prin răzătoare, în acelaşi bol mare în care ai ras roşiile, înlăturând sâmburii. Condimentezi cu sare şi piper.

Toci usturoiul, tai busuiocul cât mai fin, cureţi creveţii şi, dacă este necesar, îi decortichezi.

Sotezi creveţii şi usturoiul în puţin ulei vegetal, la foc mediu, aproximativ 1-2 minute, pe fiecare parte, apoi iei tigaia de pe foc.

Adaugi pastele groase sau macaroanele, dar şi sosul de roşii şi nectarine. Amesteci bine toate ingredientele şi, dacă este doreşti, mai încălzeşti preparatul puţin, înainte de servire.

Presari busuioc tocat în farfurie şi serveşti o porţie de paste cu creveţi şi sos de nectarine şi roşii, turnând un strop de ulei de măsline.

Sursa: kitchenstories.io

Mai multe