Păstrăv la grătar cu frigărui
Dacă v-aţi propus să organizaţi o cină romantică, propunerea noastră vă poate fi de ajutor.
Ingrediente
1 păstrăv 1 file cod 2 lămâi 2 gogoşari 1 ardei gras foi dafin sare
1 linguriţă oţet
1 lingură apă
1 gălbenuş
1/2 pachet unt
sare
piper
ulei
Mod de preparare
Peştele curăţat şi spălat se frige pe tabla încinsă pe un strat de sare grunjoasă. Frigăruile se pregătesc alternând pe ţepuşe bucăţi mici de file de cod, felii de gogoşar, ardei gras şi lămâie.
Sosul: se fierbe oţetul cu apa. Când dă în clocot, se trece vasul pe baie de aburi şi se adaugă gălbenuşul amestecând încontinuu. Se adaugă untul tăiat, bucată cu bucată, amestecând energic. După ce s-a încorporat tot untul, se ia vasul de pe foc, se condimentează cu sare şi piper. (Dacă sosul începe să se taie, se adaugă o lingură de apă rece şi se amestecă repede).