Păstrăvi cu legume la cuptor

7 iunie 2018   Mese festive

Acest fel e simplu de preparat, gustos şi cu puţine calorii. Ce ţi-ai mai putea dori de la un fel de mâncare? Iată ce ai de făcut, pas cu pas.

De ce ai nevoie ca să faci păstrăvi cu legume la cuptor:

2 păstrăvi

3 fire ceapă verde

3-4 căţei de usturoi

1 lămâie

boia

chimen

coriandru

100 ml vin alb sare

piper

2 roşii

1 lingură ulei

100 g măsline negre şi verzi, fără sâmburi

Cum prepari păstrăvi cu legume la cuptor:

Pasul 1

Toci firele de ceapă verde şi mărunţeşti usturoiul. Adaugi boia, chimen, sare şi piper, după gust. Torni vinul, zeama de la o jumătate de lămâie şi omogenizezi.

Pasul 2

Speli peştii, atât în interior, cât şi la exterior, apoi îi crestezi uşor din loc în loc. Torni marinata peste ei şi-i dai la frigider 30 de minute să se combine aromele.

Pasul 3

Feliezi roşiile şi le aşezi într-o tavă stropită cu ulei. Aşezi peste ele peştii, având grijă să fie bine acoperiţi cu legumele din marinată.

Pasul 4

Torni în tavă restul de marinată, aşezi măslinele, feliile de lămâie rămase şi coriandru, după gust. Ţii la cuptor 30-40 de minute.

Mai multe