Pateuri cu bacon şi caşcaval
Dacă vrei să pregăteşti o gustare delicioasă şi nu ai mult timp la dispoziţie, încearcă pateurile cu bacon şi caşcaval.
Ingrediente
6 fâşii bacon 500 g făină 150 g caşcaval, ras ceapă verde tocată, după gust 4 linguriţe praf de copt 1 ½ linguriţă sare 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 170 g unt 400 g lapte bătut
Mod de preparare – Pateuri cu bacon şi caşcaval
Preîncălzeşti cuptorul la 220 °C. Într-o tigaie, rumeneşti baconul tăiat bucăţele 6-8 minute. Într-un bol, amesteci făina, baconul, caşcavalul, ceapa verde, praful de copt, sarea şi bicarbonatul de sodiu.
Razi untul şi îl încorporezi în compoziţie. Amesteci cu laptele bătut până obţii un aluat. Îl împarţi în forme potrivite pe care le aşezi pe o tavă tapetată. Dai la congelator 15 minute, apoi rumeneşti pateurile în cuptor aproximativ 15 minute. Serveşti imediat.