Penne cu pui şi sos de roşii
Atunci când ai poftă de paste, poţi încerca o reţetă delicioasă cu pui şi sos de roşii, pe care o asezonezi cu mai multe tipuri de brânză.
Ingrediente
300 g penne
100 g salam chorizo, feliat
2 căţei de usturoi, mărunţiţi
3 bucăţi piept de pui
400 g roşii cherry
400 g roşii în conservă
75 g brânză slabă
150 g mozzarella
parmezan, după gust
ulei
oregano
busuioc
sare
piper
Mod de preparare
Încălzeşti cuptorul la 220 °C. Pregăteşti pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Le scurgi şi dai deoparte. Într-o tigaie, rumeneşti, în puţin ulei încins, salamul, 3-4 minute. Adaugi usturoiul şi puiul, tăiat bucăţele, pentru încă 5 minute. Amesteci cu roşiile şi brânza slabă, până obţii un sos.
Condimentezi cu oregano, busuioc, sare şi piper, după gust. Combini cu pastele. Presari mozzarella mărunţită şi parmezan, apoi dai la cuptor aproximativ 20-25 de minute. Serveşti cu frunze de busuioc.
Sursa https://realfood.tesco.com