Pere caramelizate cu miere
Dacă îţi plac merele coapte, atunci trebuie neapărat să încerci şi perele caramelizate la cuptor. Este unul dintre cele mai simple şi mai bune deserturi pe care le poţi prepara în această perioasă.
De ce ai nevoie pentru pere caramelizate
4 pere
2 linguri unt
2 linguri miere
1 praf de sare
Cum se prepară perele caramelizate cu miere
Dai drumul la cuptor, acesta trebuie să fie bine încins. Tapetezi o tavă cu hârtie de copt. Speli perele, le descojeşti, le tai în jumătate şi le îndepărtezi cutia cu seminţe. Ungi fiecare jumătate de pară cu unt şi presari un praf de sare. Le aşezi în tavă şi pui pe deasupra miere. Dai tava la cuptor aproximativ o oră, până când capătă perele o crustă aurie la suprafaţă. Le poţi servi simple, cu îngheţată sau cu frişcă.