Pere în sos de vin
Bogată în apă, para conţine în mare parte glucide, datorită cărora este energizantă. raţie indexului său glicemic scăzut acest fruct este indicat suferinzilor de diabet.
Ce ai nevoie
4 pere mai tari 150 g zahăr brun 2 linguri miere 1 baton de scorţişoară 3-4 cuişoare parfumate 750 ml vin roşu demidulce 1 lămâie
Cum se prepară
Într-o oală se pun la fiert, la foc potrivit, vinul, zahărul, mierea, coaja de la lămâie tăiată fâşii, cuişoarele şi batonul de scorţişoară. Separat, se curăţă perele de coajă, păstrând codiţele intacte, apoi se introduc în oala cu vin şi mirodenii, nu înainte de a scoate coaja de lămâie şi batonul de scorţişoară. Se lasă la fiert, la foc mic, acoperite
cu capac, circa 30 de minute. Se scot perele pe un platou, cu o spumieră, având grijă să nu se sfărâme şi se continuă fierberea sosului până se îngroaşă. După ce se răceşte, sosul se toarnă peste pere. Se lasă le rece circa 30 de minute şi se servesc. Se poate adăuga şi o cupă de îngheţată de vanilie alături.