Peşte cu legume în aspic
Propunerea noastră de azi este o reţetă pentru un aperitiv elegant şi fin, care poate fi pregătit şi în zilele de Sărăbătoare care bat la uşă.
Ingrediente
400 g cod 2 morcovi 1 ceapă 1 bulb de ţelină 1 ardei gras roşu 80 g gelatină 2 căţei de usturoi zdrobiţi 2 albuşuri 1 foaie de dafin sare piper boabe 200 g codiţe de rac (opţional
Mod de preparare
Se curăţă legumele şi se fierb întregi în apă cu sare, cu foaia de dafin şi boabe de piper. Când legumele au fiert, se scot deoparte să se răcească. 2 În zeama rămasă, se fierbe
peştele circa 10 minute, apoi se scoate cu grijă şi se îndepărtează oasele. Zeama se strecoară. 3 Gelatina se pune la înmuiat în apă rece, apoi se fierbe puţin în zeama de peşte.
Se lasă la răcit, se adaugă usturoiul zdrobit şi albuşurile bătute uşor cu telul şi se strecoară din nou. 4 Se aşază într-o formă legumele tăiate cubuleţe, bucăţi de peşte şi codiţe de rac (opţional). Se toarnă aspicul şi se dă la frigider până a doua zi.