Peşte cu legume la cuptor

25 ianuarie 2017   Mese festive

Vrei o reţetă rapidă, care să aibă printre ingrediente carnea de peşte? Această mâncare va fi pe placul tău, mai ales că este un preparat cu multe legume.

Ingrediente

4 linguri ulei 1 lingură unt moale 4 fileuri de peşte alb 2 dovlecei, făcuţi rondele 1 ceapă mică, tăiată 4 căţei usturoi, mărunţiţi 5 roşii, tăiate rondele 2 linguri zeamă de lămâie sare piper pătrunjel uscat ½ linguriţă fulgi de ardei iute felii de lămâie, opţional

Preparare

Aşezi legumele într-o tavă şi, printre ele, aranjezi fileurile de peşte. Stropeşti cu ulei şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Presari pătrunjelul şi fulgii de ardei iute. Dai tava la cuptor 15-20 de minute, până când carnea de peşte se pătrunde uşor cu furculiţa.

Aşezi fileurile şi legumele în farfurii şi pui un pic de unt la fiecare porţie. Stropeşti cu zeamă de lămâie şi cu puţin sos din tavă. Serveşti, dacă vrei, alături de câteva felii de lămâie.

Cea mai bună salată cu peşte

Cea mai bună salată cu peşte

Peşte la cuptor cu legume

Peşte la cuptor cu legume

Peşte fript cu salată de năut

Peşte fript cu salată de năut

Mai multe