Peşte în crustă de pâine, la cuptor
20 februarie 2017
Mese festive
Crusta de pâine nu va lăsa peştele să se usuce în timpul preparării şi din astfel îşi va păstra toată savoarea. Vezi cum se prepară reţeta!
De ce ai nevoie pentru peşte în pâine
1 kg file de peşte, mai gras
2 linguri ulei
1 baghetă cu usturoi
½ linguriţă boia de ardei iute
pătrunjel
1 lămâie
Cum se prepară peştele în crustă de pâine
Dai drumul la cuptor. Pui peştele într-o tavă cu hârtie de copt şi-l ungi cu ulei. Pui pâinea, veche de o zi în robotul de bucătărie, împreună cu pudra de ardei iute şi amesteci până obţii firimituri. Presari peste peşte şi presezi uşor pentru ca firimiturile să se lipească de ulei.
Dai tava la cuptor 25-30 de minute, până când crusta devine aurie.
Serveşti cu pătrunjel tocat şi torni pe deasupra zeamă de lămâie.