Peşte umplut la cuptor

8 ianuarie 2015   Mese festive

Atât de gustos, sănătos şi de uşor de preparat, peştele merită mai multă atenţie. Reţeta propusă de noi astăzi, peşte umplut la cuptor este incredibil de gustos. Convinge-te şi singur!

Ingrediente pentru reţeta de peşte umplut la cuptor

2 peşti de mărime potrivită 1 ceapă mare 1 dovlecel 2 morcovi potriviţi 1 păstârnac mic 1 ardei gras 3 linguri ulei 50 g caşcaval 1 ou 1 lingură unt 150 ml vin alb sec 3 căţei de usturoi mărar verde boia de ardei dulce sare piper măcinat şi boabe 2 cartofi pentru garnitură

Modul de preparare al reţetei de peşte umplut la cuptor

Cureţi peştii de solzi şi intestine, îi speli, le tai capetele şi cozile şi îi usuci bine cu prosoape absorbante. Pudrezi interiorul cu sare, piper, după gust, şi îi laşi la rece circa 20 de minute, să se condimenteze.Între timp, cureţi legumele, le speli şi le tai cubuleţe mici sau le dai pe răzătoarea mare.

Adaugi usturoiul zdrobit, boia de ardei dulce, mărar tocat fin, sare şi piper, după gust. Le căleşti în ulei bine încins până când se înmoaie, le laşi să se răcorească puţin, după care le amesteci cu oul bătut şi caşcavalul ras.

Umpli burta peştilor cu amestecul de legume, fixezi cu scobitori deschizătura să nu se desfacă în timpul preparării şi îi aşezi într-o tavă unsă. Alături de peşti, aşezi în tavă cartofii curăţaţi, tăiaţi felii şi, eventual, legumele rămase de la umplut. Ungi peştii cu puţin unt deasupra, adaugi vinul în tavă, plus câteva boabe de piper, şi introduci tava la cuptor pentru circa 35-40 de minute. Îi serveşti calzi.

sursa foto: ImageFood

Dacă aveţi comentarii legate de reţeta de peşte umplut la cuptor, scieţi în secţiunea comentarii de mai jos.

Mai multe