Piept de curcan împănat cu măsline FOTO

22 aprilie 2016   Mese festive

Reţetă deosebită pentru ocazii speciale, acest piept de curcan împănat cu măsline este foarte gustos

Ingrediente (4-5 porţii)

Pentru friptură 1 piept curcan 80 ml ulei 1 legătură ceapă verde usturoi 400 g măsline verzi cu gogoşar amestec condimente pentru curcan 1 ou piper

2 roşii

3-4 fire ceapă verde

usturoi

2-3 cartofi potriviţi

1 dovlecel

2 cepe roşii

6-7 ciuperci potrivite

2 tije de ţelină

1 morcov mare

3-4 tije mici de rozmarin

200 ml apă

sare şi piper

Mod de preparare

Speli carnea de curcan, o scurgi bine de apă şi o crestezi din loc în loc şi se condimentează cu Kotányi amestec condiment pentru curcan. Cureţi legumele şi verdeaţa. Le speli şi le aşezi într-un vas.

Tai ceapa verde, măslinele şi adaugi usturoiul. Le pui într-un castron, spargi un ou, presari piper şi amesteci bine ingredientele.

Torni cu lingura, în fiecare crestătură din pieptul de curcan, umplutură de măsline. Tai roşiile jumătăţi, le scoţi miezul şi le umpli cu amestecul de măsline rămas şi apoi legi strâns cu aţă.

Pui pieptul de curcan într-o tavă dreptunghiulară termorezistentă. Aşezi în fiecare colţ al tăvii câte o jumătate de roşie umplută. Tai legumele şi verdeaţa şi le aşezi lângă carne. Torni uleiul, apă, sare şi piper după gust. Introduci friptura la cuptor 50 de minute. O tai felii după ce se mai răceşte şi o serveşti cu un pahar de vin alb.

foto: profimedia

Mai multe