Piept de curcan umplut
Poţi însoţi o felie din această ruladă gustoasă cu o garnitură de orez ori de cartofi.
Ingrediente
1 piept de curcan
400 g telemea de oi
4 ouă
3 linguri ulei (sau 50 g unt)
1 legătură ceapă verde
1 legătură usturoi verde
1 legătură de mărar
1 legătură de pătrunjel
7-8 frunze de mentă verde
sare
piper
Mod de preparare:
Tai pieptul de curcan felii şi le subţiezi cu ciocanul de şniţele până la 2 cm grosime, având grijă să nu le rupi. Le pudrezi cu sare, piper şi le laşi la frigider 20 de minute, să se frăgezească.
Toci verdeaţa, ceapa, usturoiul şi menta mărunt şi amesteci totul cu telemeaua de oi rasă şi ouăle bătute.
Aşezi pe planşetă feliile de carne petrecute puţin una peste alta, torni compoziţia de brânză, ouă şi verdeţuri pe toată suprafaţa. În tinzi şi rulezi strâns carnea cu umplutura în interior. Ungi rulada cu ulei sau cu unt, o înfăşori în folie de aluminiu şi o aşezi într-o tavă la cuptor pentru circa 50 de minute.
Cu 10 minute înainte de a fi gata, scoţi folia şi o laşi să se rumenească puţin. O dai să se răcească şi o serveşti tăiată felii, pe pat de salată.