Piept de pui crocant umplut cu şuncă, caşcaval şi varză murată

4 noiembrie 2014   Mese festive

În Spania, acest fel de mâncare se numeşte „flamenquines“. Convinge-te de gustul cuceritor, preparând această reţetă!

Ingrediente

6 boneless bucăţi de piept de pui, fără oase şi pieliţe sare piper 2 albuşuri 2 linguri amidon de porumb 1 lingură pătrunjel tocat 2 linguriţe usturoi pisat muştar 3 felii subţiri caşcaval 3 felii subţiri şuncă 200 g varză murată, tocată câteva seminţe de chimen 2 căni pesmet 2 linguri ulei, pentru prăjit

Mod de preparare

Asezonează puiul cu sare şi piper după gust. Amestecă într-un bol, albuşurile, amidonul de porumb, pătrunjelul şi usturoiul şi dă deoparte.

Unge fiecare bucată de pui, cu muştar pe ambele părţi. Pune câte o felie de caşcaval şi şuncă pe 3 buicăţi de pui, pe care le pui peste muştar. Deasupra pui câte o lingură de varză murată şi câteva seminţe de chimne. Aranjează celelalte trei bucăţi de piept de pui peste şuncă şi caşcaval şi presează pentru a forma un fel de sandviş.

Pune fiecare în amestecul de albuş şi apoi dă prin pesmet.

Încinge uleiul într-o tigaie la foc iute. Pune bucăţile de carne şi lasă-le să se facă pe fiecare parte, până se pătrund bine. Scoate-le apoi pe o bucată de hârtie absrobantă pentru a scurge excesul de ulei şi mai pune varză murată alături când serveşti.

sursa: http://cooking.nytimes.com

Mai multe