Piept de pui învelit în şuncă

21 august 2017   Mese festive

Pentru oaspeţi, poţi pregăti reţeta aceasta, iar ei vor fi definitiv „cuceriţi“ de gusturi şi arome.

Ingrediente (4 porţii)

2 piepţi de pui dezosaţi 150 g şuncă 2 dovlecei 8 căţei usturoi 4 felii şuncă Praga sare piper ulei 100 g brânză puţin sărată, rasă

Cum se prepară

Tai piepţii de pui în patru, îi cureţi, îi speli şi îi usuci în şerveţele absorbante. Îi aşezi pe un fund de lemn, pui peste ei folie de plastic şi îi baţi cu grijă să nu distrugi fibra cărnii.

Separat speli, cureţi dovleceii şi îi tai feliuţe. Încingi ulei într-o tigaie, îi sotezi câteva minute, adaugi usturoiul şi îi laşi deoparte. După ce s-au răcorit, presari peste amestecul din tigaie brânza rasă şi amesteci.

Asezonezi, după gust, carnea cu sare şi piper, întinzi peste ea o felie de şuncă şi 1-2 linguri de umplutură, netezeşti şi rulezi. Procedezi la fel până când termini toate ingredientele. Îmbraci fiecare rulou în feliuţe de şuncă, apoi le legi sau le prinzi cu scobitori. Torni puţin ulei înt-o tavă, aşezi rulourile de pui şi acoperi tava cu folie de aluminiu, având grijă ca aceasta să nu atingă carnea. Dai tava la cuptorul încins şi ţii aproximativ 20 de minute, apoi scoţi folia şi stropeşti rulourile cu sosul format în tavă. Mai ţii până când se rumenesc frumos rulourile şi scoţi tava.

Laşi să respire şi poţi servi cu o salată preparată după gust.

Mai multe