Piept de raţă umplut

21 decembrie 2015   Mese festive

Pentru masa festică din ziua de Crăciun poţi prepara acest piept de raţă umplut, care va fi sigur apreciat de invitaţi.

Ingrediente (4 porţii)

1 piept de raţă 300 g ciuperci 1 kg spanac congelat 1 pahar de vin alb sec 16 cannelloni mici 2 linguriţe ulei 9 căţei usturoi sare piper 75 ml smântână 20 g unt

Mod de preparare

Dezgheţi spanacul, iei câteva linguri din el şi-l amesteci cu 6 căţei de usturoi zdrobiţi şi cu ciupercile tăiate. Le pui la sotat într-o linguriţă de ulei. Adaugi sare şi piper şi laşi să scadă apa lăsată de ciuperci. Umpli pieptul de raţă, în care ai tăiat o deschizătură, apoi îl legi cu o sfoară. Îl crestezi din loc în loc şi îl sărezi. Îl laşi aşa 20 de minute.

Încingi o tigaie şi prăjeşti pieptul de raţă câteva minute pe fiecare parte. Nu pune ulei pentru că-şi lasă grăsime pielea! Torni vinul şi dai la cuptor. Stropeşti din când în când cu sosul din tavă. Laşi la cuptor o oră.

Pentru garnitură, pui la fiert apă cu sare. Când clocoteşte, adaugi cannelloni. Le laşi 5 minute. Într-o tigaie, încingi o linguriţă de ulei, pui la sotat restul de spanac tocat, smântâna, 3 căţei de usturoi şi sare. Laşi 3-4 minute, apoi umpli fiecare cannelloni. Îi aşezi în picioare, într-o tavă unsă cu unt. Încingi cuptorul şi îi laşi 15 minute. Serveşti preparatele cât sunt calde.

Mai multe