Piftie de pasăre

24 decembrie 2013   Mese festive

Deliciile pe care ţi le propunem să le serveşti la începutul petrecerii din noaptea dintre ani sunt uşor de preparat, iar rezultatul este unul pe măsura sărbătorii. Familia şi musafirii tăi vor fi încântaţi.

Preparare 1 h Porţii 4 Dificultate medie

Ingrediente:

1 pasăre

4-5 morcovi

1 păstârnac

1 ceapă

2 ţeline

4-6 tije de pătrunjel verde

1 gogoşar murat, tăiat felii

4-6 căţei usturoi

sare

Mod de preparare:

Speli pasărea şi o pârleşti, apoi o mai dai în câteva ape.

Torni 4-5 litri de apă rece într-o oală mare şi pui toată carnea. Spumezi des şi fierbi fără capac până când carnea se desprinde de pe os. Scoţi carnea din zeamă şi mai laşi oasele să fiarbă până când cantitatea de lichid ajunge la trei căni. Pui sare după gust şi adaugi în lichid şi usturoiul pisat. Încerci zeama şi dacă se lipeşte de degete, strecori în alt vas.

Speli, cureţi legumele şi le pui la fiert, pentru 40 de minute, în doi litri de apă cu o linguriţă de sare. Scoţi morcovii şi îi tai rondele.

Pui în castronele rondele de morcov, bucăţele de carne, felii de gogoşar, pătrunjel verde şi umpli cu zeama în care a fiert carnea.

Le acoperi cu hârtie curată şi le laşi la rece până în momentul servirii.

Mai multe