Pizza argentiniană cu brânză

9 martie 2015   Mese festive

Chiar dacă pizza este un preparat specific italian, argentinienii au modelat-o în funcţie de gustul lor. Astfel a apărut pizza cu brânză.

De ce ai nevoie pentru pizza cu brânză

Pentru aluat

¾ cană apă

¼ cană lapte

1 linguri drojdie uscată

Făină cât cuprinde

1 lingură sare

1 lingură ulei de măsline

Pentru topping

2 linguri ulei de măsline

2 cepe medii, tăiate julien

1 lingură oregano uscat

1 praf de sare

Chili, după gust

2 căni mozzarella, rasă

Cum se prepară pizza cu brânză

Combină laptele cu apa şi adaugă drojdia, amestecă şi lasă să se omogenizeze şi să crească aproximativ 10 minute. Încorporează făină şi frământă până obţii un aluat care nu se ţine de mâini. Unge-l cu ulei şi lasă-l să crească până îşi dublează volumul.

Între timp încinge cele 2 linguri de ulei într-o tigaie şi căleşte uşor ceapa, până devine sticloasă. Asezoneaz-o cu sare şi piper după gust. Împarte aluatul în jumătate şi întinde două foi. Pune pe fiecare foaie ceapa călită şi mozzarella şi presară chili şi oregano. Înţeapă pizza din loc în loc cu furculiţa şi dă-o la cuptor pentru 20 de minute.

Sursa foto http://www.tarasmulticulturaltable.com

http://www.tarasmulticulturaltable.com

Mai multe