Pizza cu anşoa

6 octombrie 2015   Mese festive

Anşoa are o aromă foarte puternică şi este de multe ori folosit ca ingredient al sosurilor de peşte, inclusiv şi sosul Worcestershire. De cele mai multe ori, anşoa se gaseste în comerţ în conserve, sub formă de rulouri sau fâşii. Daca vrei să îi desari, cea mai rapida şi eficientă cale este să ţii peştele pentru câteva ore în lapte de vacă. Fileurile sunt mult mai sărate decât rulourile.

Ingrediente

Pentru blat 200 g făină drojdie cât o nucă 200 ml apă călduţă 1 lingură ulei de măsline sare

1 ardei gras roşu

3 linguri sos de roşii

1 lingură zahăr

8 fileuri de anşoa

200 g mozzarella sau caşcaval

3 linguri ulei de măsline

sare

piper

oregano

Cum se prepară

Se dizolvă drojdia în apă călduţă, se adaugă treptat peste făina proaspăt cernută şi se frământă. Se adaugă uleiul de măsline, un praf de sare şi se frământă până se obţine un aluat neted şi elastic, care nu se mai lipeşte de mâini. Se ­lasă ­aluatul la loc cald să dospească ­circa 30 de minute. După ce a dospit, ­aluatul se frământă din nou şi se întinde ­într-o ­formă de ­pizza mai mare unsă cu ­puţin ulei. Se ­lasă să mai crească 10 minute, în tavă.

Se unge blatul cu ­sosul de roşii amestecat cu o lingură de zahăr, pentru ­a-i tăia aciditatea, se aşază pe toată suprafaţa felii de mozza­rella, se adaugă din loc în loc ardei ­tăiat cubuleţe şi fileurile de anşoa. Se presară cu piper şi oregano. Se coace la foc potrivit circa 20 de minute, până când brânza este topită şi blatul copt. Se serveşte imediat.

Mai multe