Pizza cu pui şi bacon şi sos de usturoi

11 noiembrie 2016   Mese festive

Dacă vi se face poftă de o pizza delicioasă, uşor de făcut şi cu carne iată reţeta pe care noi o considerăm ideală la sfârşit de săptămână.

Ingrediente 2 piepţi de pui 6 felii de bacon aluat de pizza sare piper 2 linguri unt 1 lingură ulei de măsline 4 căţei usturoi, pisaţi 1 ceapă, tocată 2 linguri, făină ¼ cană vin, bere, supă de pui ¾ cană lapte ½ linguriţă busuioc uscat 1 cană brânză răzuită 7 felii mozzarella

aluat de pizza

Mod de preparare

Încingi cuptorul. Întinzi o foaie de copt pe care pui feliile de bacon şi le laşi la copt la foc iute 10-15 minute până devin crocante. Asezonezi puiul şi îl pui pe grătar. Dai deoparte să se răcească.

Pentru sos, topeşti untul într-o tigaie şi adaugi şi uleiul. Adaugi usturoiul şi ceapa şi laşi pe foc 2 minute. Adaugi făina şi mai laşi 1-2 minute, amestecând frecvent. Adaugi vinul (sau berea ori supa). Amesteci. Torni laptele, cu grijă, şi amesteci. Potriveşti de sare şi piper. Adaugi busuiocul, amesteci, mai laşi pe foc mediu 2 minute şi dai la o parte.

Întinzi aluatul de pizza într-o tavă rotundă sau tigaie. Înţepi cu furculiţa din loc în loc. Întinzi sosul pe toată suprafaţa, pui bucăţile de pui, baconul, brânza răzuită şi mozzarella feliată. Laşi în cuptor 15 minute.

sursa: http://www.diaryofarecipecollector.com/

Mai multe