Pizza picantă cu salam
Aseară, prietenilor mei li s-a făcut poftă de o pizza picantă cu salam, şi în loc să comandăm una, am preparat degrabă una dintre cele mai gustoase.
Ingrediente (1 pizza)
Pentru blat 250 g făină 150 ml lapte 10 g drojdie 1 lingură zahăr 1 linguriţă rasă sare 75 g unt 1 linguriţă oregano
10 feliuţe salam (chorizo)
350 g mozzarella sau caşcaval
1 linguriţă boia dulce
1 ardei iute roşu
1 ardei iute verde
făină şi ulei pentru tapetarea tăvii
Cum se prepară
Pentru aluat, dizolvi drojdia în 4-5 linguri cu lapte călduţ, într-un castron. Adaugi zahărul şi o lingură de făină. Laşi să crească 10-15 minute, la loc cald.
Cerni făina într-un vas mai mare, adaugi oregano, sarea, maiaua, untul topit şi laptele călduţ rămas. Frămânţi aluatul şi-l laşi să crească 25 de minute, la loc cald.
Razi caşcavalul sau mozzarella. Întinzi aluatul dospit şi-l pui într-o tavă rotundă termorezistentă tapetată în prealabil cu ulei şi făină. Presari mozzarella, boiaua dulce, aşezi feliuţele de salam şi coci pizza 20 de minute la foc potrivit. Asezonezi în momentul servirii cu feliuţe de ardei iute roşu şi verde.