Plăcintă aromată cu pere
Nu e foarte greu de preparat, dar nici uşor. Din acest motiv credem că placinta aromata cu pere este o reţetă pe care, dacă tot o găteşti rar, să o faci în zi festivă, de sărbătoare sau la o ocazie mai specială.
Ingrediente
Pentru aluatul 1
1 cană apă 4 linguri ulei 1 praf de sare făină cât cuprinde
Pentru aluatul 2
250 g margarină
7 linguri făină
Pentru umplutură
6 pere mari
200 g zahăr
coaja de la o lămâie
1 linguriţă scorţişoară
1 ou
Mod de preparare
Se amestecă apa cu uleiul, sarea, făina şi se frământă un aluat consistent, iar separat margarina se amestecă bine cu cele şapte linguri de făină. Se întinde primul aluat în foaie
şi se aşază peste el al doilea aluat, se rulează şi se dă la frigider pentru două ore. Se întinde din nou, se rulează şi se mai dă la rece încă o oră.
Perele se curăţă de coajă şi de seminţe, se taie cubuleţe şi se pun într-un vas împreună cu zahărul, coaja de lămâie, scorţişoara şi se amestecă. Se unge o cratiţă rotundă sau o
formă de tort cu ulei şi se tapetează cu făină.
Aluatul se împarte în două. O parte se întinde mai mare decât diametrul formei în care se coace plăcinta, iar cealaltă parte cât forma. Se aşază prima foaie în formă, se pun
perele, a doua foaie, iar prima se strânge în interior, ca în imagine.
Se unge plăcinta aromata cu pere cu oul bătut şi se introduce la cuptor pentru 40-45 de minute la foc mic. Se lasă placinta aromata cu pere să se răcească înainte de a fi servită.
sursa foto: Photoland