Plăcintă aromată cu pere

30 noiembrie 2014   Mese festive

Nu e foarte greu de preparat, dar nici uşor. Din acest motiv credem că placinta aromata cu pere este o reţetă pe care, dacă tot o găteşti rar, să o faci în zi festivă, de sărbătoare sau la o ocazie mai specială.

Ingrediente

Pentru aluatul 1

1 cană apă 4 linguri ulei 1 praf de sare făină cât cuprinde

Pentru aluatul 2

250 g margarină

7 linguri făină

Pentru umplutură

6 pere mari

200 g zahăr

coaja de la o lămâie

1 linguriţă scorţişoară

1 ou

Mod de preparare

Se amestecă apa cu uleiul, sarea, făina şi se frământă un aluat consistent, iar separat margarina se amestecă bine cu cele şapte linguri de făină. Se întinde primul aluat în foaie

şi se aşază peste el al doilea aluat, se rulează şi se dă la frigider pentru două ore. Se întinde din nou, se rulează şi se mai dă la rece încă o oră.

Perele se curăţă de coajă şi de seminţe, se taie cubuleţe şi se pun într-un vas împreună cu zahărul, coaja de lămâie, scorţişoara şi se amestecă. Se unge o cratiţă rotundă sau o

formă de tort cu ulei şi se tapetează cu făină.

Aluatul se împarte în două. O parte se întinde mai mare decât diametrul formei în care se coace plăcinta, iar cealaltă parte cât forma. Se aşază prima foaie în formă, se pun

perele, a doua foaie, iar prima se strânge în interior, ca în imagine.

Se unge plăcinta aromata cu pere cu oul bătut şi se introduce la cuptor pentru 40-45 de minute la foc mic. Se lasă placinta aromata cu pere să se răcească înainte de a fi servită.

Prajitura Diplomat

Prajitura Diplomat

Prajitura cu ciocolata alba

Prajitura cu ciocolata alba

Prajitura suedeza

Prajitura suedeza

sursa foto: Photoland

Mai multe