Plăcintă cu brânză sărată
15 ianuarie 2016
Mese festive
O plăcintă cu brânză sărată si marar este perfectă pentru masa de prânz.
Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă 500 g telemea sărată 300 ml lapte gras 3 ouă 3 linguri smântână 2 linguri unt topit
Mod de preparare:
Laşi foile la dezgheţat. Dai brânza prin răzătoarea mare. O amesteci într-un bol cu ouăle şi smântâna. Ungi tava cu unt. Aşezi 6 foi de plăcintă, unse între ele cu unt. Pui umplutură, apoi acoperi cu alte 6 foi de plăcintă, unse între ele cu unt. Înţepi cu un cuţit din loc în loc şi torni laptele. Introduci plăcintă cu brânză sărată si marar în cuptorul preîncălzit aproximativ o oră, la foc mic. Scoţi tava şi o acoperi cu un prosop de bucătărie 15 minute.
Tai plăcinta cu brânză sărată şi o serveşti caldă, dar este foarte bună şi rece.