Plăcintă cu brânză şi stafide

22 iulie 2016   Mese festive

La ocaziile speciale sau la mesele în familie, combinaţia de brânză şi stafide poate fi de multe ori cea câştigătoare. Dacă mizezi pe un desert simplu şi rapid, atunci prepară-le celor dragi o delicioasă plăcintă cu brânză şi stafide! Încearcă şi tu reţeta pe care ţi-o recomandăm, iar la final vei vedea cum toată lumea va fi încântată de deliciosul preparat!

Ingrediente

50 g zahăr 50 g unt 1 pliculeţ praf de copt 1 lingură zeamă de lămâie 1 ou 80 g făină

Pentru umplutură

500 g brânză de vaci

100 g zahăr

40 g făină

4 ouă

coajă rasă de lămâie

150 g smântână

70 g stafide

fulgi de migdale

Mod de preparare

Freci untul cu zahărul, adaugi oul, făina şi praful de copt stins cu zeama de lămâie. Frămânţi un aluat pe care îl întinzi cu sucitorul pe o planşetă. Fărâmiţezi brânza de vaci bine scursă, o amesteci cu smântâna, zahărul, coaja rasă de lămâie, făina şi stafidele. La sfârşit, adaugi 2 ouă unul câte unul şi le încorporezi bine în compoziţie. Ungi o tavă cu ulei şi o presari cu făină, aşezi aluatul întins, adaugi umplutura de brânză şi torni cele 2 ouă rămase. Presari fulgii de migdale, apoi o bagi la cuptor 60 de minute.

Mai multe