Plăcintă cu cartofi şi ceapă, de post

21 martie 2017   Mese festive

Plăcinta cu cartofi şi ceapă este numai buna în zilele de post, se pregăteşte rapid si poate înlocui cu succes orice masă, fiind foarte săţioasă.

De ce ai nevoie pentru a pregăti plăcinta cu cartofi şi ceapă

1 pachet aluat foietaj

3 linguri ulei

2 legături ceapă verde

0.5 kg cartofi

1 ceapă albă

sare, după gust

piper, după gust

Cum pregăteşti plăcinta cu cartofi şi ceapă

Încălzeşti cuptorul la 180 de grade. Cureţi cartofii şi îi pui la fiert în apă cu puţină sare. Tai ceapa mărunt şi o căleşti în 2 linguri de ulei, până devine aurie. Striveşti cartofii, nu foarte mărunt şi amesteci cu ceapa. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Aşezi foaia de aluat într-o tavă unsa cu uleiul rămas şi repartizezi uniform umplutura. Aduni marginile în centru. Ungi plăcinta la suprafaţă cu încă puţin ulei şi dai la copt pentru aproximativ 30 de minute. Serveşti imediat.

Sursa https://www.bbcgoodfood.com

Mai multe