Plăcintă cu dovleac

9 septembrie 2015   Mese festive

Uite-aşa se anunţă toamna la noi în bucătărie!

Ingrediente

Pentru aluat 400 g făină 150 g unt 100 g smântână 2 ouă 100 g zahăr 1 pachet praf de copt un praf de sare 4 linguri suc de roşii 100 g pesmet

1 kg dovleac

250 g zahăr

2 linguriţe scorţişoară

Cum se prepară

Se amestecă toate ingredientele (fără pesmet) şi se face un aluat potrivit de tare, se împarte în două şi se lasă 10 minute la temperatura camerei.Dovleacul curăţat de coajă se dă pe răzătoarea mare. Într-o oală, se pune dovleacul pe foc împreună cu zahărul şi cu scorţişoara şi se lasă până când se înmoaie şi scade zeama lăsată de acesta.Din cele două bucăţi de aluat se întind două foi de mărimea tăvii în care se va coace plăcinta. Se unge tava cu ulei, se pune prima foaie, se presară pesmetul şi apoi toată compoziţia de dovleac. Se aşază şi a doua foaie, se înţeapă cu furculiţa din loc în loc şi se dă tava la cuptor pentru circa 45 de minute. Se taie bucăţi după ce se răceşte, dar este bună şi caldă.

Mai multe