Plăcintă cu pere şi nuci

30 septembrie 2015   Mese festive

O reţetă cu care cu siguranţă nu vei da greş în faţa invitaţilor tăi!

Ingrediente

Pentru aluat 200 g unt 600 g făină 100 g zahăr pudră 3 ouă 1 linguriţă praf de copt

2 kg pere

50 g unt

1 praf scorţişoară

zahăr, după gust

50 g miez de nucă

scorţişoară, pentru decor

Mod de preparare

Topeşti untul pe baie de aburi şi îl laşi la răcorit. Cerni făina, torni untul şi omogenizezi. Adaugi zahărul pudră, ouăle şi praful de copt. Frămânţi până obţii un aluat moale, nelipicios şi pufos. Îl dai la rece aproximativ 1 oră. Presari făină pe blatul de lucru, împarţi aluatul în două şi întinzi foile. Pentru umplutură, razi perele, fără coajă, cotoare şi sâmburi şi adaugi zahăr după gust. Le căleşti, la foc potrivit, în unt. Le ţii pe foc până când scade zeama şi perele se caramelizează uşor. Le dai deoparte, le ţii la răcorit şi le amesteci cu scorţişoara şi miejii de nuci zdrobiţi. Tapetezi o tavă, aşezi o foaie de aluat, având grijă să îmbraci şi pereţii, şi pui umplutura. Nivelezi şi acoperi cu cealaltă foaie. Dai la cuptorul încins până când plăcinta se rumeneşte frumos. O serveşti presărată cu scorţişoară.

Mai multe