Plăcintă fără aluat, cu carne

8 martie 2016   Mese festive

Un amestec de carne şi legume, fără aluat, completează rezervele de proteine ale familiei tale. Feliile apetisante pot fi servite cu o salată de sezon. Încearcă şi tu să o prepari urmând pas cu pas reţeta pe care ţi-o propunem.

Poţi folosi în compoziţie în loc de roşii deshidratate din cele descojite din conservă, tăiate mărunt şi foarte bine scurse. Pentru un gust uşor, de primăvară, foloseşte carne tocată de pui sau de curcan, precum şi multă verdeaţă după gustul tău.

Ingrediente (1 tavă)

1 kg carne tocată 2-3 cepe mici 3 căţei usturoi sare piper cimbru 100 ml ulei 3 linguri sos dulce ardei iute 3 linguri roşii deshidratate 4 felii pâine albă, uscată 2 ouă

Mod de preparare

Tai ceapa julien şi mărunţeşti căţeii de usturoi. Feliile de pâine le tai cubuleţe. Preîncălzeşti cuptorul la 200 ºC.

Căleşti ceapa în ulei. Când devine aurie, adaugi usturoiul mărunţit şi amesteci cu atenţie, să nu se ardă usturoiul.

Într-un bol mare, amesteci bine carnea tocată cu ceapa şi cu usturoiul călite, cu pâinea cubuleţe, cu sosul de ardei iute, cu un ou şi cu roşiile deshidratate. Adaugi piperul şi cimbrul şi sărezi după gust.

Întinzi o foaie de copt într-o tavă şi torni amestecul. Laşi la cuptor 45-50 de minute. Cu 5 minute înainte de a scoate tava mai ungi compoziţia şi cu celălalt ou bătut. Poţi servi feliile de carne, după gust, cu o salată de cartofi, măsline, felii de gogoşar şi ceapă.

sursa foto: profimedia

Mai multe