Plăcintă florentină cu pui
Uşor crocantă, dar fragedă la interior, plăcinta florentină cu pui poate fi o alternativă sănătoasă de mâncare pentru serviciu sau ca o cină uşoară.
De ce ai nevoie pentru plăcinta florentină de pui
- 250 g brânză proaspătă de vaci
- 2 căţei de usturoi
- 2 ouă
- 1 lingură zeamă de lămâie
- Sare
- Piper
- 100 g brânză de capră
- 1 lingură ulei de măsline
- 750 g piept de pui fiert, tăiat cubuleţe
- 1 pungă spanac
- 8 linguri unt topit
- 1 pachet foi de plăcintă
Cum se prepară plăcinta florentină cu pui
Combină într-un bol brânza proaspătă, cea de capră, usturoiul pisat, ouăle, sucul de lămâie, sare şi piper după gust. Încinge uleiul într-o tavă şi căleşte pieptul de pui până se rumeneşte uşor. Adaugă spanacul şi mai lasă pe foc 2 minute. Pune compoziţia din tavă peste amestecul de brânză şi ouă şi amestecă.
Unge o tavă rotundă cu unt, pune câteva foi de plăcintă, unge din nou cu unt. Pune un strat de umplutură, foi de plăcintă unse, din nou umplutură şi continui până ce termini ingredientele, iar deasupta pui foi de plăcintă. Dă plăcinta florentină cu pui la cuptor până se rumeneşte şi aşteaptă să se răcorească puţin înainte să o tai.
Sursa foto http://diethood.com