Plăcintă pufoasă
În weekend, facem o plăcintă pufoasa si gustoasă. Sigur va aduce zâmbetul pe buzele tuturor!
Ingrediente:
1 praf sare 125 ml lapte 125 ml unt topit 1 ou 250 g zahăr 100 ml apă 1 linguriţă zeamă lămâie 1 lingură făină de porumb 250 g făină 1 plic praf de copt 1 linguriţă vanilie 300 g boabe de struguri
Mod de preparare:
Amesteci, într-un bol, apa cu un sfert de cană de zahăr, sucul de lămâie şi făina de porumb. Adaugi praful de copt, sarea, făina în ploaie, ce a mai rămas din zahăr şi omogenizezi.
Încorporezi şi oul, laptele, untul şi vanilia. Pui boabele de struguri într-un recipient şi le dai la cuptor, câteva minute, pentru a se înăbuşi uşor, apoi le scoţi. Iei o tavă mare, ungi cu unt şi presari cu făină, apoi torni aluatul.
Deasupra, din loc în loc, aşezi strugurii înăbuşiţi şi ţii placinta pufoasa la copt cam 30 de minute. Pentru a vedea dacă aceasta placinta pufoasa este gata, înţepi cu o scobitoare în aluat şi, dacă iese curată, poţi scoate tava.
Laşi placinta pufoasa să se răcească şi serveşti.
Prajitura cu iaurt si foi de placinta
Prajitura cu iaurt si foi de placinta
Dificultate mică
1 tavă
Timp de preparare: 1h